1 av 8
Calles snyggaste skivomslag
2 av 8
Hannas snyggaste skivomslag
3 av 8
Malins snyggaste skiva
4 av 8
Nanas snyggaste skivomslag
5 av 8
Evelinas snyggaste skivomslag
6 av 8
Nicklas snyggaste skiva
7 av 8
Julias snyggaste skiva
8 av 8
Jespers snyggaste skiva

Redaktionens bästa skivomslag!

Calle:

Kraftwerk är mästare på att hålla en konsekvent linje. Dom har klara tydliga riktlinjer för vad det innebär att vara medlem i gruppen och hur man skulle förhålla sig till olika saker. Inte helt lätt att smälta in om man inte är beredd på att anpassa sig. På det här omslaget hämtar dom inspiration från den ryska affischkonsten och dess mästare El Lissitzky. Själva står dom som lyckliga och rejäla arbetare på rad, redo att kliva in i fabriken för att producera stor musik. 

Hanna:

Orange Juice - "You can't hide your love forever"

Jag valde mellan det här och Saint Etiennes "Foxbase Alpha"-omslag, och de har något gemensamt faktiskt. Något med färgerna, stämningen. Men Orange Juice-skivan är ändå finast. Himlen, delfinerna som ser så fria och lyckliga ut, typsnittet i loggan, det är helt perfekt.

Malin:

Joni Mitchell- "Both sides now"

Joni- musikens kvinnliga Jesus- är också en konstnär av rang! Hon målade själv sina Van Gogh-inspirerade skivomslag som berättar mer om stämningen på skivan än något annat jag kan tänka mig.

Nana:

Det här är en skiva som jag köpte bara för att det var så fint skivomslag. Men det är ett jättebra band också, isländska Amiina, spelar bland annat stråkar med Sigur Ros vid sidan om.

Evelina:

Soundtrack of our lives senaste platta Communion. Snygg vet jag inte direkt, men någon slags störd perfektion verkar den vilja förmedla. Jag garvar och mår illa samtidigt.

Nicklas:

Omslaget viskar om en svunnen tid samtidigt som Lykke är en av våra stora svenska indie-artister just nu.

Detaljrikedomen är fantastisk!

Julia:

Syskonduon Two White Horses har gjort detta fantastiska omslag! Änglalikt, nordiskt frostigt och två käpphästar i förgrunden - kan man begära mer?!

Jesper:

Kalla mig gammalmodig, men på ett skivomslag tycker jag att man ska se vem som sjunger och spelar. Han/hon/dom får gärna spöka ut sig på olika sätt eller befinna sig i symboliskt betydelsebärande miljöer. Gärna att personen tittar på mig och att det är nåt i blicken som inte är 100% friskt eller fjäskigt. Till exempel som på omslaget till Magnus Ugglas Om Bobbo Viking från 1975.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".