Vilken är din favvo stå-uppare?

Så här tycker redaktionen:

Hanna: Kevin Smith

Regissören, som bland annat gjort Mallrats och Clerks, är kanske inte någon ståuppkomiker i ordets rätta bemärkelse, men när han har frågasvar-sessioner är han typ den roligaste jag vet. Och kolla in hans podcast också, Smodcast heter den!

Calle: Eddie Izzard

Brittisk komiker och skådespelare med lysande timing. Han har medverkat i filmer både i England och i USA där Oceans 12 och 13 är dom mest kända. Hans humor är bitvis brutal men tvingar lyssnaren ofta att tänka till och emellanåt sätta skrattet i halsen. Kommer på Sverigeturné i slutet av december.

Malin: Dave Chapelle

Så sjuukt rolig har är! Tex i den här sketchen (som bilden kommer ifrån) där han spelar en superknarkad Rick James, som går runt och slåss och blir uppspöad på fester. En annan gullig grej med honom är hans prestationsångest som lett till att han flera gånger spårlöst försvunnit innan inspelning. Mänsklig, rolig och fin, I LÖV him!

Evelina: Jonas Gardell

Jonas Gardell påverkade mig väldigt mycket i tonåren. Jag läste alla hans böcker, såg hans shower och hans filmer. Och skrattade till magont när jag såg honom - och grät till hans böcker. Däri tror jag det magiska med honom uppstår, balansen mellan det fantastiska roliga och smärtan.
Dessutom tycker jag väldigt mycket om att höra honom sjunga "Aldrig ska jag sluta älska dig".

Julia: Jonatan Unge

Jag är inget fan av stand-up, det känns ofta mest krystat och lite småjobbigt. Men efter att ha sett Jonatan Unge (Morgonpasset sommar), på Humorhimlen Live blev jag faktiskt lite hooked.

Jesper: Sarah Silverman

Jag är sjukt peppad på säsong tre av Comedy Central-serien The Sarah Silverman Program som spelas in just nu. Sarah Silverman själv är självupptagen, okänslig, snuskig och rasistisk. Precis som den karaktär hon har byggt upp på stand up-scenen. Väldigt många hatar henne väldigt mycket, men jag är inte en av dom.