Har en blogg.

Tips från Redax: P3 Guld-dans

Som vanligt tipsar redaktionen om det bästa just nu. Märta gillar Organismens - ni vet den gamla hipphopparen som var med i Mobbade barn med automatvapen, blogg. Hanna har än en gång läst en superbra bok av Jerker Virdborg. Vår nya praktikant Sandra gillar P3 Gulddans och Anders & Måns återkomst.

HANNA FAHL:
Ända sedan jag läste Svart krabba i början av 00-talet har jag älskat Jerker Virdborg. Han skriver på ett helt sugande vis. Berättelserna är både bladvändande spännande och samtidigt fulla av hål och luckor - på ett bra sätt, inget skrivs läsaren på näsan, det lämnas luft åt tolkningar, utrymme åt det vaga. Hans senaste roman heter Kall feber och handlar om en kvinna som får ett nytt jobb i en inhägnad forskarstad. Hon är en benhård karriärist, precis som många som jobbar där, och det är en ganska obehaglig arbetsplats. Dessutom sprids en märklig sjukdom. Jag skulle kunna skriva spaltmeter om hur fullkomligt briljant dialogen är i boken - den fångar exakt den där kyliga ytliga samtalstonen. Jag älskar den här boken. Jag älskar Jerker Virdborg.

MÄRTA MYRSTENER:
Rapparen Johan ”Organismen” Hellqvist var mest poppis i början av 00-talet när han var med i gruppen  Mobbade barn med automatvapen. Sedan dess har hans fejs inte varit med mycket i det offentliga, men då och då dyker han upp med någon låt här på P3, ofta är det svenska versioner av populära amerikanska låtar, som ”Tji mitt namn”, som baseras på låten ”That’s not my name” med The Ting Tings.

Det senaste året har han gjort minicomeback, nu som bloggare. Först bloggade han på Nyheter 24, men sedan ett tag tillbaka på  Ibland tar han lite bilder på portvinsorter som han gillar, ibland pratar han med sin kompis - rapparen Öris - om hur man bäst tänder en cigg när man sitter i finkan och inte får ha några elddon på rummet. Ibland skriver han om en köttkvarn i form av en pistol som han önskar sig i julklapp. Och så tipsar han om södernrap som han hittar.

Jag har gillat Organismens musik länge, men man behöver ju inte bli en bra bloggare för det. Men det är Organismen, pepp!

SANDRA  MICKELSSON
Om du råkar vara i Malmö i helgen är mitt tips att du beger dig till Babel på lördag. Då intar P3 Guldnominerade Adam Beyer dj-båset. Stockholmsfödde Adam är i dag en av Sveriges mest internationellt välkända DJ:s och kan egentligen ses som en av de personer som representerar den svenska technon.

Och det går minst sagt bra för herr Beyer. Han har släppt låtar på erkända skivbolag som Cocoon och Plus 8 och driver egna skivbolaget Drumcode, där giganter inom danssvängen som Steve Lawler och Paul Ritch släpper sina låtar.
Om drygt två veckor, när P3 Guldgalan går av stapeln, slåss han om vinsten i kategorin Årets dans mot bland andra Håkan Lidbo och Physics.

Jag tycker själv att januari kan vara en ganska tung månad. Jul och nyår är över. Nyårslöftena börjar redan brytas och blasket smutsar ner såväl skorna som själen.  Men något som i alla fall kommer muntra upp mina vintermånader framöver är det faktum att Komikerfavoriterna Anders och Måns är tillbaka i rutan. Den 14 januari är de tillbaka med första avsnittet i nya tv-serien "Succéduon".

Tidigare har herrarna underhållit oss med tv-serier, krogshower och nu senast en julkalender. Förhoppningsvis lyckas de leva upp till den självsäkra titeln och gör att din väg mot våren känns lite kortare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".