Vilken är din bästa filmmusik?

I dag snackar vi filmmusik med experterna Peter Bryngelsson och Erik Enocksson, och vi vill också veta vad du tycker! Hur viktig är musiken för en film och vilken filmmusik har du fastnat för?  

Pidden skriver:
Jag tycker att soundtracket till Top Gun är bland det bästa som gjorts.

Mika skriver:
Ennio Morricone är kungen gällande filmmusik enligt mig! Många clintan-filmer och med den oförglömliga musiken i filmen "De omutbara"!

Johan skriver:
Jag tänker mycket på filmmusiken och den avgör mycket ifall filmen blir bra. I snabba cash tycker jag handlingen var grymt bra men filmmusiken usel. Det förstörde filmen totalt när volymen bara höjdes i ett crescendo i spännande tidpunkter i filmen och blev jobbigt för öronen.

Simon skriver:
Klaus belt eller vad han heter som har gjort musiken till gladiator och pirates of the carebian. Bästa låten är den i filmen gladiator under pepptalet och striden mot vildarna i början av filmen.

Fredrik skriver:
No country for old men är ett exempel på film utan musik, men är trots det magisk! Det skulle vara intressant om ni tog upp det.

Daniel skriver:
Bästa filmmusiken: Flash Gordon musik gjord av Queen och en annan självklar i genre "bästa filmmusik" är Phantom of the Paradise kolla in filmerna värt att se på!

Jenny skriver:
Min favoritfilmmusik är Howard Shores dramatiska kompositioner från Sagan om ringen-trilogin. Vad tycker filmmusikexperten om den?

Krister skriver:
Skulle det inte finnas dålig filmmusik? Är det bara jag som får utslag av alla sliskiga stråkar i amerikansk film?

Martin skriver:
Känslosam o underbart bra filmmusik är det i filmen Babel. Babel som också är en mkt bra film.

Anonym skriver:
Eye of the tiger, man dras med i den och vill nästan träna med honom!

Andreas skriver:
Musiken till filmen K-Pax är helt fantastisk. Den är skriven av Edward Shearmur om jag inte har helt fel. Det är sån musik man lyssnar på med slutna ögon och bara drömmer sig bort, oslagbart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista