Skribenten Kajsa Haidl satt i vår Malmöstudio.

Tjockis-tv, sport vs popkultur & Madonna som äktenskapsrådgivare!

- Om en vecka är det amerikansk premiär för Jerry Seinfelds nya realitysåpa "The Marriage Ref" där en kändisjury ska bedöma folks äktenskapsproblem (typ: jag blir vansinnig på att min fru använder tandtråd i sängen...). Några av kändisarna som ska agera jury är Alec Baldwin och Eva Longoria, och nu har det även avslöjats att självaste Madonna ska vara gästdomare.
Vad tycker ni om Jerry Seinfelds comeback i tv-rutan? Hur skulle en svensk motsvarighet se ut?

- Just nu är det vinter-OS i Vancouver. Något som fullkomligt tar över tv-tablåerna och medierna. Vissa blir irriterade över sportens fullkomliga dominans i medieutbudet, medan andra älskar det. MEN - samtidigt kan man se tecken på att sporten och (pop)kulturen börjar närma sig varandra! Komikern Babben Larsson intervjuar sportstjärnor nu till OS-sändningarna. Vad tycker ni om OS-sändningarnas dominans i tv och tidningar? Att kulturen och sporten börjar mötas - är det en bra utveckling?

- Realitysåporna har under de senaste åren gått från program som Big Brother och Robinson till mer nichade områden inom dans och inte minst "gör mig smal-TV". Det senaste inom bantnings-tv-trenden är ett program där man spärrar in tjockisar i fängelse för att de ska sona sina matsynder och förhoppningsvis komma ut som fria och smalare medborgare. Vad är det som gör att vi gillar såna här program?

Var med och tyck till, så kanske Hanna läser upp just din kommentar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".