Final Fantasy på mobilen

Först P3-fest i fredags, och sedan en svinkul möhippa för musikredaktör-Karin (inklusive laserdomeseger för mig), sedan lade mitt immunförsvar av och jag låg och snorade och febrade i två dagar. Först var det lite deppigt, men sedan laddade jag Final Fantasy-appen till iPhonen, och då var det plötsligt rätt gött att vara sjuk. Låg i pyjamas med papper instoppat i näsan för att inte behöva släppa mobilen för att snyta, och spelade och spelade.

Många av de här gamla klassiska spelen är så perfekta för iPhonen! Lagom stora, inte så många kontroller så det funkar att göra om för touchscreenen, inte för tunga. Spelade igenom Monkey Island på mobilen i höstas, det var helt grymt. Och nu, som sagt, första Final Fantasy. Så jävla bra gjort, är det, kontrollerna är super, helt intuitiva och o-störiga. Inget laggar, allt flyter, och själva spelet är ju svinkul. Jag har just gett jätten en ädelsten att tugga på, och håller på att fighta mig igenom ett gäng golems för att ta mig ner i ett grottsystem.

Mer bra iPhonespel, någon?

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".