1 av 2
Härliga styrelsemedlemmen Cecilia Suhaid Gustavsson på plats i GBG.
2 av 2
Hanna och Simon Gärdenfors

Var med och diskutera!

I dag ska styrelsen snacka om följande saker:

*Chatroulette!
Den senaste veckan har en liten och enkel sajt blivit samtalsämnet på mångas läppar. Att kombinera den gamla hederliga chatten med en webbkamera blev till 2010 talets svar på heta linjen. Går du in på sidan aktiveras din mikrofon och webbkamera - och du får se en slumpvis utvald person framför en annan webbkamera någon annanstans i världen. Trycker du på "next" dyker en ny person upp.

Vad tycker du om Chatrouletten?

*Adoptera en författare
På biblioteket i Rinkeby har man placerat författaren Eva Susso i ett helt år! Meningen är att hon ska finnas till hands och inspirera barn att skriva och läsa mer. Hon har sin egen lilla hörna, med böcker, olika arrangemang och dessutom en egen blogg.

Vilken författare skulle du vilja bli inspirerad av IRL?

*Bibeln i 3D
Just nu håller en filmatisering av skapelseberättelsen på att ta form. "The beginning" heter den och regisseras av David Cunningham, som också gjort "The Seeker" och "The Dark is Rising". Den kristna amerikanska högern, som bland annat gjorde "The Passion of The Christ" till en sån gigantisk succé, verkar vara en avgörande faktor som har makt att påverka och det vill fler filmskapare vilja dra nytta av. En av dom som hoppar på den kristna filmtrenden är Will Smith, som är på G med en ny film som heter "Angelology".

Vad tycker du om den kristna filmtrenden?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista