Adjö Lost!

I söndags sändes det allra sista avsnittet av Lost i USA. På två och en halv timme skulle alla lösa trådar knytas ihop. Har ni sett det? Läs nedan för mina tankar, och diskutera med mig!

OBS - spoilers!

/Hanna

Okej, jag har följt Lost slaviskt sedan första avsnittet. Troget. Genom alla ups and downs. Nu är det slut.

Först vill jag säga att jag hade ganska låga förväntningar på avslutningen. Den senaste, och sista, säsongen, har varit rätt kass, tycker jag. Jag förstår faktiskt inte - de har kastat bort så mycket tid på transportsträckor! Olika grupperingar som liksom bara traskar genom djungeln från plats a till plats b. Några som lämnar grupperingen och försvinner till ett annat gäng. Sen ångrar de sig och traskar tillbaka genom djungeln. Vi ska spränga flygplanet, vi ska inte spränga flygplanet, vi ska hänga med RökLocke, vi ska döda RökLocke. Vi litar på Jacobs spöke, vi litar inte på Jacobs spöke. Osv etc bla bla bla.

Och det där jäkla templet med den heliga källan och samurajen som dök upp helt plötsligt. Och Sayid som blev ond, men sedan visst inte alls var ond.

Och det där asfåniga kärleksljuset i grottan.

Nej, jag tyckte nog att serien jumped the shark den här säsongen. Konstigt nog, skaparna hade ju alla chanser i världen att göra en maffig episk sista Lost-säsong.

Men med allt det sagt - säsongsavslutningen var ganska tillfredsställande! Jag trodde inte att jag kunde känna för de här karaktärerna längre, trodde inte att jag brydde mig om vad som hände med Jack, att Kate hade blivit tråkig beyond belief. När Jin och Sun dog var det typ bara Hurley kvar som jag verkligen gillade.

Men tydligen hade jag lite känslor kvar, för jag grinade och kvävde hulkningar sista kvarten, hur cheesy det än var.

Så - ja, känslomässigt tillfredsställande, ett avsked till de här karaktärerna man ändå lagt sjukt många timmar på att följa.

Plot-mässigt... not so much. Ön var plötsligt någon sorts vaktpost för... vad? kärlek? godhet? Parallell-Lost-historen var någon sorts väntrum till himlen? Uuh. Det var så mycket bättre när det handlade om elektromagnetism och pseudovetenskap, det här andliga mumbojumbot har jag inte mycket till övers för.

Och vaffan hände med numren?