1 av 2
När det sorgsna politiska nederlaget kommer: Tova Magnusson, Björn Kjellman och André Wickström
2 av 2

Svensk romcom i politiskt gayformat: Fyra år till

15 min

Tova Magnusson har vi tidigare sett främst som skådespelerska i såväl TV-serier som filmer. Men de senaste åren har hon fokuserat på regi och första långfilmen hon regisserade var Fröken Sverige med Alexandra Dahlström i huvudrollen. 

Nu är det dags för film nummer två: Fyra år till. En romantisk komedi som utspelar sig i riksdagen. Den kretsar kring folkpartiledaren David Holst - spelad av Björn Kjellman. David är Sveriges hetaste politiker och det känns givet att det är han som ska bli den nya statsministern. Men så faller KD ur riksdagen och sossarna återfår makten - i fyra år till.

David blir deprimerad och ger mer eller mindre upp. Inte blir det lättare heller när den gifte mannen bli förälskad - i Martin - den socialdemokratiske sekreteraren, spelad av Eric Ericson.

Nu är två av huvudrollsinnehavarna, Tova och Eric på plats och vi pratar om hur kul det egentligen är att skoja om politik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista