1 av 2
2 av 2

Julkalendern - Lucka 4

Det var som att kliva in i ett parallellt universum, där förstaupplagor av Green Lantern var hårdvaluta, och statussymboler utgjordes av hemsnickrade Dalekkostymer. Jag och min kille stod liksom som helt förstummade och bara glodde, när vi äntrat New York ComicCon, en av de stora nörd-konventen i världen. Uppemot hundratusen besökare i ett mässcenter, och jag svär, säkert 75% var utklädda. Tonårstjejer som obskyra mangakaraktärer. Fyrtio-plus-män med lätt ölmage i superhjältedräkter. Familjer med babys i dinosauriekostymer. Jag har alltid stolt känt att jag har *ehrm* ganska bra koll på det här med scifi, fantasy och i viss mån serier, men herregud. I sammanhanget var jag en mugglare.

I en av de stora hallarna var ena väggen helt ägnad åt autografskrivande. Långa uppbyggda kö-bås ledde fram till bord där stjärnor som James Marsters (Spike i Buffy) och Katee Sackhoff (Starbuck i BSG) satt. Jag fick hjärtklappning. Tittade på avstånd. En del av mig ville betala de där pengarna i båset, ställa mig i kön, och få skaka hand med Starbuck (så snygg! I rött hår!), men skammen tog över. Det kändes för fånigt. Istället tvingade jag min kille att plocka fram teleobjektivet och smygfota. Um, kanske inte heller så värdigt. Men ändå.

Vi hann bara hänga på NYCC en eftermiddag, och missade de flesta av panelerna och evenemangen, men det fick mig åtminstone desto mer peppad på nästa års stora händelse: EuroCon. Ett scifi- & fantasykonvent som nästa år äger rum i Stockholm. Jag har redan börjat planera utklädseln - jag och hela mitt BSG-gäng ska gå som karaktärerna, och jag ska vara Six. Röd slampklänning. Blond peruk. Stilettklackar. Jag kommer mörda den där jävla EuroCon med min het-het.

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista