Michelle och Malia Obama i liknande småbyxor

First Lady Fashion Icon

Intresset för hur the First Lady klär sig har väl genom tiderna varit ganska stort. Den mest framträdande kvinnan har varit Jackie O i sina prydliga Chaneldräkter. Men nu har hon mött konkurrens i den senaste främsta frun - Michelle Obama.


Men intresset kring henne har på senaste tiden inte berott på hennes stilsäkerhet utan snarare bristen på den. Michelle är nämligen den första presidentfrun att kliva ur Air force One i shorts! Skandalöst tycker många. Inte på sin plats för en fru av klass. 

Andra tycker att Michelle är en fantastisk förebild och stilikon och det har lett till att hon har fått en egen blogg -   där du varje dag kan se vad Michelle har på sig. Där får vem som helst skicka in sina foton på Michelle och det presenteras på bloggen. 

Och - vi får inte glömma bort att det finns en liknande svensk version. Vår egen first lady Filippa Reinfeldt har även hon en blogg - men den skrivs av hennes assistent. Men   är inte en modeblogg förstås men även där finns det ofta bilder och kommentarer på Filippas olika kreationer. 


- Är det okej för en presidentfru att klä sig hur som helst?

- Är det skönt att se att hon kan vara avslappnad i shorts eller har hon en så pass formell, offentlig position att hon är dömd till ett liv i dräkt?

- Bryr du dig ens om hur Michelle Obama och Filippa Reinfeldt klär sig? 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".