Ricky Gervais. Foto: Paul Drinkwater

Ricky Gervais till angrepp på Golden Globe

Natten till i måndags så ägde Golden Globe-galan rum. Och värd för årets gala var den brittiska komikern Ricky Gervais. Han började hela galan med ett fem minuter långt öppningstal där han började med skämtet. "Det kommer att bli en kväll full av fest och hårt drickande. Eller som Charlie Sheen kallar det - frukost". Efter det så hånade han Angelina Jolie och Johnny Depp för sina roller i The Tourist. Han gick också till angrepp mot Mel Gibson för hans påstådda antisemitiska åsikter och mot Tom Cruise och John Travolta för ryktena om att de skulle vara gay.

Han drog också ett skämt om tv-serien "The Walking dead" på 84-årige Hugh Hefners bekostnad. Hefner har nu svarat Gervais på Twitter, skriver . Samma tidning frågar sig om Gervais nånsin kommer få jobb i Hollywood igen. Många menar att han gått över gränsen. Andra menar att han är ett geni. Alec Baldwin skrattade så att trårarna sprutade.

- Vad tycker ni? Var det plumpt, billigt och under bältet eller modigt, roligt och helt rätt?
- Är Ricky Gervais ett geni?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".