Kampanjade för Dawit vid Brysselmöte

Svensk-eritreanske medborgaren och journalisten Dawit Isaak fall var uppe - i varje fall indirekt - när organisationen EEPA - European external policy advisors - arrangerade en konferens i Bryssel den 9-10 november 2009 om den svåra situationen i Eritrea, men även i de andra länderna på Afrikas horn.

I konferensen deltog flera ledande exileritreaner från olika delar av världen - eritreaner som engagerar sig i mänskliga rättighetsfrågor, som tryck- och yttrandefrihet. Och de försöker nu få EU och USA att engagera sig mer i att införa demokrati och förbättra den svåra situationen i Eritrea.

Redan för ett år sedan gjorde EEPA ett försök att få EU mer intresserat av fallet Dawit Isaak och läget i Eritrea. Och det har gett visst resultat, säger svensk-eritreanen Meron Estifanons från Stockholm. Men nu kräver hon att EU tar hårdare tag och ger upp den tysta diplomatin.  

Meron Estifanos sitter i en av EEPAs referensgrupper och kämpar för ett fritt Eritrea. Och för att Dawit Isaak och hans medfångar ska släppas fria. 

Så här sa hon i Publicerat den 14 november 2009 efter konferensen i Bryssel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".