Marita Ulvskog: -Internationella protester kan ge stor effekt!

EU-parlamentariker och tidigare kulturminister Marita Ulvskog vill precis som flera av hennes svenska kollegor avbryta EU-biståndet till Eritrea.

Det skriver hon i en i Expressen, där hon visar vilka starka effekter internationella protester har fått i ett fall i Eritreas grannland Etiopien. Närmare bestämt fallet med nyss frigivna oppostionsledaren Birtukan Mideksa, som släppts.

Enligt Ulvskog var det sedan det blev känt att den socialdemokratiska gruppen i EU-parlamentet nominerat Mideksa till Sacharov-priset som hon frigavs trots en livstidsdom. 

Dawit Isaak har också, för andra året i rad och vi minns rätt, nominerats till samma pris. Det har tyvärr inte fått liknande följder i Eritrea.  

-Varför fortsätta krypa? Varför inte bryta de dubbla budskapen och strypa biståndet till dikaturen i Eritrea? skriver Ulvskog bland annat. Och undrar vad Carl Bildt och UD egentligen gör åt fallet Dawit Isaak.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".