Ärkebiskop Anders Wejryd - bilden tagen vid annat tillfälle Foto: Leif R Johansson/Scanpix

Ärkebiskopen mötte ambassadören

Ärkebiskop Anders Wejryd träffade igår (den 12 september 2013) Eritreas ambassadör och vädjade om att Dawit Isaak skulle släppas fri - om inte av annat så av humanitära skäl. 

Och enligt Expressen beklagade ambassadören att fallet Dawit Isaak inte från början blev en humanitär och konsulär sak, utan handlade om politik. Då fallet kanske varit löst. 

Sedan Raoul Wallenbergdagen för en tid sedan har Eritreas ambassad fått ta emot dagliga besökare som protesterar mot att Dawit Isaak suttit inspärrad i tolv år den 23 september.

Den dagliga kampanjen fortsätter till den 23 september. Sedan återgår troligen inlämnandet av protestbrev till att ske en gång i veckan, som de gjort nu under många år.

Ärkebiskopens besök gjordes i första hand för att få en diskussion om läget för Svenska kyrkans systerkyrka i Eritrea. Det var framför allt därför han togs emot av ambassadören, som annars inte brukar kommentera protesterna mot att Dawit Isaak sitter fängslad. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista