PARIS HILTON - den dåliga förebilden vi älskar att hata

Veckans program av STIL ägnar vi åt Paris Hilton, som på lördag fyller 26 år. Paris Hilton är arvtagerska till den amerikanska hotellkedjan Hilton och har blivit en symbol för tidsandan genom att hon shoppar, partajar, klär sig i dyra märkeskläder – och gillar att synas på bild. Och genom att vara rik. Men hon tjänar faktiskt stora pengar själv, till skillnad från vad många tror. Paris Hilton Entertainment omsätter miljoner, men genom vad egentligen? Och varför kan vi inte sluta titta på henne?

Dessutom tar vi oss till Stockholms omsusade lekplats Stureplan och undersöker hur det gick när ett elitistiskt festande blev folkligt.
Victoria Silvstedt berättar om sina förebilder och så undersöker vi hur den riktigt naturliga människan egentligen doftar.
Veckans gäst är filmredaktören Johanna Koljonen som funderat kring vår fascination av amerikanska blondiner. Och så tar vi upp skryt om kulturkonsumtion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista