Roger Wilson ny programledare för Stil i P1

För P1:s modemagasin Stil blir det inget sommarlov i år. När Susanne Ljung nu går på semester byter programmet kostym och in framför micken träder Roger Wilson som vikarierande programledare.

- Jag och Susanne har nog lite olika inställning till kläder och mode, säger Roger. På henne ser kläder snygga och eleganta ut, jag försöker fortfarande förstå varför de sitter åt på fel ställe och hur man hittar den noppfria koftan. Jag tänker utnyttja sommaren till att hitta min rätta klädidentitet - min personliga variant på den lilla svarta.

Roger Wilson är just nu aktuell med omtalade boken Bögjävlar, men vana Stil-lyssnare känner igen honom som krönikör i programmet. Till vardags arbetar Roger som webbredaktör på modemagasinet Rodeo och som reporter på Sveriges Radios kulturredaktion.

I sju veckor kommer Roger att leda Stil, med start fredag 6 juli. Då handlar programmet om punken och lyssnarna får bland annat få träffa provokatören och pr-maskinen Malcolm McLaren. Under sommarens gång kommer Stil även att ägna program åt Gustav III:s glammode och den alternativa modeaccessoaren palestinasjalen.

Ytterligare en nyhet i Stil i sommar är att Kulturnytts Negar Josephi hoppar in som krönikör och bland annat förklarar varför den svenska synen på mode liknar Irans Sharialagar.

Namn: Roger Wilson
Stjärntecken: Vädur
Modeförebilder: Tom Selleck
Lyckligaste klädminne: Den där svarta xxl-tröjan i stretchmaterial som jag köpte på Stadium när jag vägde 100 kilo. Hela jag fick faktiskt plats!
Olyckligaste klädminne? När jag pluggade på universitetet hade jag en gång fått för mig att en brun mockaväst skulle passa mig utmärkt. Lyckligtvis förstördes den i ett grötkrig på festen, annars hade jag kanske haft den på mig fler gånger.
Fritidsintressen: kultur- och bögkonsumtion.
Surfar oftast på sidorna: qx.se, allconsuming.net, rodeomagazine.se
Längtar till: Nej, nej, nej. Här och nu.
Om Stil var ett djur vilket: En kameolont. Förstås.

Rogers blogg: http://www.rodeomagazine.se/gastblogg.php?Blogg=7  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".