1 av 2
Demonstration i Vitrysslands huvudstad Minsk, 1997.
2 av 2
Ingvar Åkesson, generaldirektör för Försvarets Radioanstalt.

Avlyssning och bloggekonomi

Lördag 14 juni

”FRA hotar källskyddet”

De senaste dagarna har frågan om signalspaningslagen exploderat i medierna och inte minst på bloggar. Frågan ska avgöras i riksdagen onsdagen den 18:e juni. I Medierna tar vi reda på hur FRA:s nya rätt att söka av kommunikationer även i kabel påverkar journalistiken, inte minst källskyddet. Journalisten Christoph Andersson är skarpt kritisk, medan försvarsdepartementets statssekreterare Håkan Jevrell inte oroas.

Bloggar ger guld - men oftast sand

För ett år sedan satsade Mediernas reporter Tonchi Percan hårt på att etablera Balkanbloggen. Han hade hoppats få försörjning från annonsintäkter, men på ett halvår har det trillat in 39 dollar och 45 cent på hans annonskonto hos Google. Men i medierna läser vi samtidigt om hur andra bloggare, som Blondinbella och klanen Schulman, blir miljonärer. Tonchi Percan gav sig ut för att ta reda på vad han gjort för fel...

Journalister i Europas sista diktatur

I höst är det parlamentsval i Vitryssland, vårt grannland som ofta brukar betecknas som Europas sista diktatur. Medierna har träffat journalisterna Vital Taras och Anatol Gatosjits som berättar hur det är att försöka rapportera om känsliga frågor i ett land där regimen sätter medierna under hårt tryck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".