1 av 2
Jan Helin, chefredaktör Aftonbladet.
2 av 2
Lars Molin och Mona Malm under inspelningen av "Den Tatuerade Änkan" (1998).

Sparkad fotograf och hotad SVT-satsning

Lördag 30 augusti

Aftonbladet sparkar fotograf efter Medierna-intervju

Aftonbladet har sagt upp samarbetet med fotografen P-O Sännås. Orsaken var den händelse som Carina Höglund, mamma till mördade Engla Höglund, berättade om i vårt program för en månad sedan - hur han chockade henne när han slet fram en gömd kamera för att försöka få bilder i samband med rättegången mot dotterns mördare.

Nu frågar vi Aftonbladets chefredaktör Jan Helin om beslutet - och får höra en fotografkollega kommentera tidningarnas roll i den allt hårdare konkurrensen om kontroversiella bilder.

En av vinterns stora satsningar inom Sveriges Television är fyra filmer i avlidne Lars Molins anda. Men nu är de hotade - många av de inblandade har inte fått betalt av produktionsbolaget. Hur kunde det bli så?

Vi tittar också på den okända Stiftelsen Svenska Dagbladet, där nu landstingsrådet Filippa Reinfeldt tar plats i styrelsen bland andra borgerliga personer. Vad betyder den stiftelsen för tidningens journalistik och opinionsbildning? Och varför verkar den så hemlig?

Och så får vi höra det sista i vår serie av makthavarporträtt. Det berättar om Lovisa Hamrin, chef för Herenco-koncernen som äger bland annat Jönköpingsposten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista