WEBBEXTRA: BBC fortsätter lura svenska tittare med nedklippta serier

BBC klipper fortfarande ned sina serier för export. Detta upptäckte till exempel SVT efter att de köpt in serien ”Ashes to Ashes”, som ska sändas i höst. Vi har intervjuat programchefen Göran Danasten om hur man ser på saken i tv-huset.

BBC fortsätter att lura på Sveriges television och svenska tittare stympade versioner av sina hyllade tv-serier. Det kunde skribenten Kjell Häglund berätta i veckan, i Dagens Nyheter. Det handlar om att SVT:s public service-kollega BBC inte levererar originalversionen av serierna, utan helt enkelt klipper ner dem till ett kommersiellt format som man exporterar. Detta har uppmärksammats tidigare, och det är något som vi på Medierna har rapporterat om.

SVT trodde att problemet nu var löst, men det visade sig till SVT:s stora förvåning att till exempel serien ”Ashes to Ashes”, som köpts in och som ska sändas nu i höst, saknar en del tunga scener. Detta har väckt reaktioner i tv-huset. Mediernas Tonchi Percan pratade med programchefen Göran Danasten om hur man ser på det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista