Radiojournalist anklagad för dubbla roller

Medienyheter 2008-10-10

Radion verkar ha drabbats av en affär som lär skapa debatt om trovärdighet. Mångårige Ekomedarbetaren och Studio ett-programledaren Peter Welander har samtidigt som sin radioanställning också jobbat åt försvaret genom sin hustru Bi Puranens konsultföretag, rapporterar tidningen Resumé.

– Ja, det är naturligtvis ytterligt illa om det nu visar sig att en av våra medarbetare har haft en sidoverksamhet som gör att han inte är opartisk. Han har som uppgift här på Sveriges radio att opartiskt granska myndigheter och företag och organisationer och då kan han naturligtvis inte vara engagerad som i det här fallet i ett projekt som har med försvarsmakten att göra, säger Ekochefen Staffan Sillén till Medierna.

Peter Welanders framtid inom radion är ännu inte bestämd. Han var på fredagen kallad till ett telefonmöte med sina chefer men valde att inte medverka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista