1 av 2
Polisavspärrningar vid mordförsöket i Gamla Stan. Foto: Scanpix.
2 av 2
Jan Scherman är VD för TV4. Foto: Scanpix.

Kränkningar och reklamvåndor

Medieprofilen planerar rättsliga åtgärder
Under en kort tid satt han gripen, misstänkt för morden i Gamla stan. Nu är han friad från alla misstankar och överväger att stämma de medier som kränkt hans integritet. Reklambyråchefen Anders Dalenius berättar i Medierna om sin upprördhet över hur vissa medier - exempelvis Realtid.se - publicerat mycket integritetskränkande uppgifter om honom och hans familj.

TV4 våndas inför ny marknad
Först skulle alla demokratiska partier få annonsera i TV4, men inget parti ville.
Sedan ville partierna vara med, men då var det plötsligt flera som inte fick.
TV4 har nu för första gången möjligheten att erbjuda de politiska partierna att annonsera inför ett val. Det är en lockande marknad - men samtidigt ett minfält, där TV4 sicksackar sig fram.


Sveriges svåraste intervjuperson
Och så har vi studerat den kanske svåraste av alla svenska politiker att intervjua. Vad är det som gör det så svårt? Och är det journalisterna som misslyckas eller kan man begära att en beslutsfattare ska svara på frågorna och lägga korten på bordet? Och nej: det är inte Carl Bildt vi talar om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".