Baron Gripenstedt skickar present

För några dagar sedan ringde Baron Gripenstedt mig. Ni vet han som stämde journalisten och författaren Björn af Kleen och som jag intervjuade i Medierna 17 oktober. Han ville skicka mig en bok, sa han, och bad om adressen. I dag kom boken. Den heter From Headlines to Hard Times och är skriven av den gamla BBC och ITN-journalisten Ed Mitchell. Mitchell var en hyllad reporter och nyhetsuppläsare på 80-talet, presenterade nyheter på den engelska kanalen ITN, var korre för BBC etc. Men bakom den vackra ytan fanns "a growing dependency on alcohol", som det står på bokens insida. Mitchell fick så småningom sparken från sitt jobb, hans fru lämnade honom, han gick i personlig konkurs, blev bankrutt och slutade som hemlös på gatan.
Inne i boken har Carl Gripenstedt lämnat en liten lapp. Han tackar för trevligt samarbete gällande intervjun och skriver sedan: "Har nöjet att bifoga en bok av en annan journalist, som också hade lite problem, fast av en annan dignitet".
Jag har nu skrivit ett tack-kort till Carl, där jag också frågar vem han syftar på som har haft problem. Är det jag, eller är det Björn?

_Tove Leffler