Radiobeslutet blir mer än ett halvår sent

Det blir ingen ny radio- och tv-lag i år – trots att propositionen ursprungligen utlovades till i juni. I lagförslaget finns bland annat den diskuterade koncessionsavgiften för privatradion.

På kulturdepartementet har man ännu förhoppningar om att en lagrådsremiss – steget före en proposition – ska kunna vara klart före jul, men ännu återstår politiska frågor att lösa i samtal mellan regeringspartierna.

Till radionytt.se sade Helena Dyrssen (fp), som är ansvarig för kulturfrågor i regeringens samordningskansli, i veckan överraskande att förseningen inte finns i samordningen utan hos kulturdepartementet. Det gick emot tidigare uppgifter om att en av de stora orsakerna till förseningen gäller pengar till privatradions avgiftssänkningar – en fråga som dessutom inte verkar löst ännu. Erik Kristow på kulturdepartementet säger till Medierna bara att kommentaren får stå för Dyrssen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista