Medierna förändrar världen

Metrobloggen är en av Sveriges största blogg-sidor. Under de senaste dagarna har en annons dykt upp på vänster sida om att gå ner 16 kilo på två månader. Detta har upprört flera bloggläsare och bloggare. Bland annat på Hanna Fridén och Sandra Beijers (några av Metros största) bloggar har flera läsare blivit upprörda och kommenterat annonsen. Bloggarna vänder sig till unga tjejer och tar ofta upp ämnen som utseende och smal-fixering. Både Hanna och Sandra har själva lidit av ätstörningar har de avslöjat på bloggen och skriver nu ofta om de sjuka ideal som finns samt att man ska vara nöjd med den man är. Annonsen, tycker många, rimmar illa med det budskap som bloggen står för. Även Alexandra Pascalidou såg annonsen på sin blogg och tyckte att det kändes konstigt och obekvämt.

- Man kan ju undra var gränsen går? Vad dyker upp härnäst? En annons för Sverigedemokraterna?

När Medierna ringer upp Alexander Geidinger som är online-chef på Metro känner han inte ens till annonsen, men går genast in och tittar.

- Det där ser ju inte bra ut, säger Greidinger. 

Han ursäktar sig och säger att så får det inte gå till, samt ser till att annonsen genast försvinner från bloggen.

- Den var ju ful också, tillägger han.

Så efter att Medierna gripit in, finns nu ingen bantningsannons på Metrbloggarna. Greidinger lovar också att i framtiden ha bättre koll på vilka annonser som finns på bloggarna. Inga ska rimma illa med bloggens budskap, säger han. 

_Tove Leffler

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".