Förundersökningen mot Sverigedemokrat återupptas

Nu återupptas förundersökningen mot bland andra Sverigedemokraternas ungdomsordförande Erik Almqvist om misstänkt rån eller grov stöld. Bakgrunden är att han misstänks ha varit med och tagit en handväska från SR-programmet Kalibers reporter Caroline Stenman när hon avslöjades som infiltrerande reporter i partiets ungdomsförbund.
Tidigare har förundersökningen lagts ner av åklagare och dessutom har en överprövning av utvecklingscentrum inom åklagarmyndigheten inte lett till någon ändring av nedläggningsbeslutet. När Caroline Stenman och Sveriges Radios VD Mats Svegfors skrivit till Riksåklagaren och åter begärt omprövning blev det dock ändring. Vice riksåklagare Kerstin Skarp skriver i beslutet att hon gör en annan bedömning av möjligheten att genom mer utredning i frågan nå resultat än de tidigare åklagarna i fallet och beslutar därför att skicka tillbaka frågan till City åklagarkammare i Stockholm. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".