Redaktionen för Medierna får Olle Stenholms pris 2010.

Vi har fått Olle Stenholmpriset!

Mediernas redaktion är årets mottagare av Olle Stenholms pris för pressetik och debatt. Det instiftades efter Olle Stenholms bortgång - han hade en lång karriär inom medier som avslutades med posten som Allmänhetens pressombudsman.

Juryn motiverade sitt val av pristagare på följande sätt: "För att de vecka efter vecka lyckas hålla en hög nivå på granskningen av dagsaktuella frågor i medievärlden. En orädd journalistik som aldrig blir för intern utan når allmänheten."

I juryn för priset sitter Stig Fredriksson, Maja Aase, Josef El Mahdi och Sara Stenholm. Bland de tidigare pristagarna finns Peter Melin, chefredaktör för Sydsvenskan, bloggosfären bakom upproret mot FRA-lagen samt Sydsvenskanreportern Niklas Orrenius.

Vi är oerhört glada för detta pris! Olle Stenholm var en förebild för oss och många andra kollegor i sina olika roller, vilket gör det extra hedrande. Vi vill tacka alla medarbetare som under åren bidragit till att göra programmet till vad det är.

Petter Ljunggren
Lars Truedson
Martin Wicklin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista