Justitiedepartementet arbetar med alternativ till PO

Nu har oron för den framtida finansieringen av pressombudsmannasystemet även nått justitiedepartementet, som arbetar med den framtida lagstiftningen på yttrandefrihetsområdet. Det uppger tidningen Journalisten. Vi berättade nyligen om att det självreglerande systemet har problem med pengar sedan flera stora aktörer, bland annat Dagens Nyheter och Dagens Industri, har lämnat huvudfinansiären Tidningsutgivarna. 
Ove Joanson, som är ordförande i nya organisationen Utgivarna med de stora medierna som medlemmar, är oroad av de signalerna från departementet. Han konstaterar att det vore olyckligt om de som vill skärpa lagstiftningen om yttrandefriheten skulle ta de problem det självreglerande systemet just nu har till intäkt för att flytta fram positionerna och anser att medierna snarast måste ta ansvar för att reda ut situationen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".