Storbråk om Agenda - nu till granskningsnämnden

Inslaget i SVT:s Agenda om den nya Juholtboken är nu anmält till Granskningsnämnden för både otillbörligt gynnande och för osaklighet och bristande opartiskhet.

Agenda toppade söndagen den 10 mars med nyheten från boken ”En marsch mot avgrunden” om att det skulle vara Pär Nuder som låg bakom Mona Sahlins avgång och valet av Håkan Juholt som partiledare för socialdemokraterna.

Boken är skriven av SvT-medarbetaren Margit Silberstein och professorn i statsvetenskap Tommy Möller. Vi har tidigare rapporterat om kritik mot att inslaget kom att bli marknadsföring för den egna medarbetarens bok.

Pär Nuder attackerade författarna i Dagens Nyheter i dag. Nuder menar att författarna har fel när de pekar ut honom som den som styr och ställer bakom kulisserna.Pär Nuder medverkade inte i Agenda. Men eftersom inslaget innehöll anklagelser mot honom borde  hans ståndpunkter i frågan ändå ha redovisats i programmet – eftersom det inte gjordes strider inslaget i Agenda även mot kravet på saklighet, enligt anmälaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".