Dags för journalistik pudel efter Quick-skandalen?

Serimördaren Thomas Qucik finns inte längre. Det stod klart i veckan när Sture Bergwall, som han numer heter, friades från det sista av dom åtta mord, som han tidigare dömts för. Med anledning av Thomas Qucik-fallet rannsakar advokatsamfundet sig själva. Man har tillsatt en arbetsgrupp för att titta närmare på hur man kan göra ett bättre jobb nästa gång en psykisk sjuk person vill erkänna brott som han inte har begått. Och journalisterna borde vara lika självkritiska som advokater. Det säger Mattias Göransson, redaktör för Hannes Råstams bok om Thomas Quick.

– Jag tycker att journalistförbundet borde tillsätta en liknande arbetsgrupp för att ta reda på va medierna har gjort för att bidra till den här skandalen. 

Men journalistförbundets ordförande Jonas Nordling håller inte med.

– Jag ser ingen anledning till en arbetsgrupp inom förbundet. Rättsväsendet har större anledning till självkritik än vi, säger han till Medierna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista