Har Bonniers tappat magin?

14 min

Bonnierkoncernen har ju en särställning genom sin storlek, bredd - och långa erfarenhet. Den senaste tiden har koncernens affärer, ”oäkta” barn och branschens förändringar diskuterats flitigt. I två uppmärksammade böcker som lanserades nu i september och i flera debattartiklar. Men på senare tid har det kommit in nya element i  kritiken mot Bonnier. Från att handla om ägarkoncentration och att man snarast varit alltför skickliga som företagsledare sägs nu att Bonniers tappat handlaget, gjort för dåliga affärer och därmed riskerar det långsiktiga ansvarstagandet i en tid när mediebranschen går genom den största omställningen sedan Gutenbergs tryckpress.
Lars Truedson har talat med författaren Björn af Kleen om vad som egentligen är Bonniers arv och hur man lyckas föra det vidare i framtiden. Och Martin Wicklin har talat med största ägaren Jeanette Bonnier om dåtid och framtid.

//UPPDATERING: För tydlighets skull vill vi tillägga att den andra av de två böckerna om Bonnier är Firman, skriven av Bernt Hermele. Han har tidigare intervjuats om bland annat den boken i programmet, men det borde ha sagts även denna gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista