Ommålad historia om ommålade målade stolar

8:04 min

Statsministerkandidaten Stefan Löfven har haft en återkommande anekdot i sina tal det senaste året - om meningslösa uppgifter i arbetsmarknadsåtgärden Fas 3. Det handlar om stolar som målas om gång på gång.
Men så för en vecka sedan anklagades han på Aftonbladets förstasida för att ha gått på en bluff. “Fas3-bluffen” stod det: “Löfven lurad av falsk trubadur”. Aftonbladet påstod att uppgiften om stolarna inte stämmer. Men det fanns ett problem med historien. Det märktes när Aftonbladet senare publicerade en märklig artikel som verkar ta tillbaka det som påstods i papperstidningen. Nu ligger båda artiklarna på aftonbladet.se - sida vid sida. Vad är det som egentligen gäller? Har några stolar målats om eller inte och i så fall i hur stor omfattning? Vad är rätt i historien? Alexandra Kerttu har tittat närmare på det här.

.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista