Svenska Dagbladets bostadsbråk med ministern

8:43 min

Vi hade fel, men vi kanske kommer att få rätt. Innan dess ändras ingenting. Ja, så kan vi sammanfatta Svenska Dagbladets chefredaktör Fredric Karéns svar på försvarsministerns begäran om rättelse. Detta efter tidningens publiceringar om hans bostad i Stockholm.

Allt började i onsdags. Svenska Dagbladet skrev då att försvarsministern fått en lägenhet från militärhögskolans bostadsstiftelse. Detta, enligt tidningen, trots att stiftelsen endast får dela ut lägenheter till anställda i försvaret eller elever vid försvarshögskolan.

Men det visade sig snabbt att tidningen inte hade full koll på reglerna. Att den dessutom publicerat bilder på bostaden fick ministern att explodera i ett argt brev.

Lasse Truedson stämde igår träff med chefredaktör Fredric Karén. Ser inte tidningen risken med att hänga ut ett statsråds bostad? Och varför backar inte tidningen från det som är uppenbart fel, även om dom i framtiden kanske kommer att till viss del få rätt?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista