Skärmdump SVT Aktuellt 19860301
Skärmdump SVT Aktuellt 19860301

Inför Palmespecial på lördag

Nu på lördag 27 februari kommer ett specialavsnitt av Medierna i P1 med anledning av att det gått 30 år sedan mordet på Olof Palme. Johan Cedersjö och Marcus Leifby har grävt djupt i arkiven för att ge berättelsen om hur rapporteringen fungerade under mordnatten.

Under veckan och efter att programmet sänds kommer vi att på den här sidan publicera några klipp i sin helhet. Dels för er som vill förlyssna på lite av innehållet i programmet, dels för er som vill lyssna på enskilda klipp i efterhand och slutligen dels för att det finns så mycket material som tyvärr inte får plats i vår radiosändning. Här kan vi ge er mer, längre och okommenterade klipp från radio- och tv-arkivet.

Om klippen

19860301: Korrar rapporterar i 08-sändningen från Aktuellt dagen efter mordet. 
SVT:s korrespondenter rapporterar om reaktioner från jordens alla hörn. Du hör Stig Fredrikson från Washington, Rolf Hansson från Moskva, Ingrid Thörnqvist från London och Sven Strömberg från Tokyo. Studioankare är Ingela Agardh.

19891014: Barnjournalen intervjuar en frisläppt Christer Pettersson.
Knattereportern Maja Thermaenius 13 år intervjuar en precis frisläppt Christer Pettersson. Extra plus självklart för den mediekritiska frågan. Porgramledare Pelle Thörnberg.

19870224: Rekordmagazinet med Jan Guillou.
Vår allas Jan Guillou är inte helt nöjd med hur den tidens största kvällstidning Expressen sköter sin Palmerapportering. Här levererar han en sju minuter lång sågning i programmet Rekordmagazinet som han själv leder i från Malmö. 

19860301: Folk på stan tycker till om Olof Palme.
Det har gått lite mer än nio timmar efter mordet och i Aktuellts morgonsändning klockan 08.00 1 mars har reportern klippt ihop en enkät med vad folk på stan har sagt om Olof Palme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".