Löjligt obekräftade uppgifter på Sveriges största blogg

8:03 min

Om du är fotbollsintresserad känner du säkert till att silly season just nu pågår för fullt. Om du inte är fotbollsintresserad – stanna kvar ändå. För det här, det är en udda berättelse om Sveriges ohotat största blogg.

När Zlatan i somras bytte klubb från Paris Saint Germain till Manchester United gjordes affären under den tid på året som kallas silly season. Det är den tid när spelare – och pengar – byter klubbar och länder. Men det är också tiden när rykten, halvsanningar och dimridåer om vilka spelarövergångar som kan komma att ske fullständigt exploderar i en närmast löjlig djungel av obekräftad information.

Det är i den här röran av lösa uppgifter som Aftonbladets silly season-blogg gjort braksuccé. Dagligen – i inlägg efter inlägg – rapporteras vilda spekulationer och galna rykten om jordens alla fotbollsproffs.

Johan Cedersjö ställer frågan: Hur har ett gäng som totalt trotsar journalistikens ädla ideal om att rapportera sanning och relevans lyckats skapa Aftonbladets – och nätets – mest välbesökta blogg?