Skärmdump P3 Dokumentär
Skärmdump från P3 Dokumentärs avpublicerade "Mordet på Kevin".

Sveriges Radio avpublicerar P3-dokumentär om fallet Kevin

Sveriges Radio avpublicerar P3-dokumentär om fallet Kevin
13 min

I veckan har Sveriges i särklass mest populära poddradioprogram, P3 Dokumentär, avpublicerat ett av sina avsnitt. Det handlar om dokumentären “Mordet på Kevin” som släpptes så sent som hösten 2015 men som nu plockats bort efter att nya uppgifter framkommit hos både Dagens Nyheter och SVT.

P3 Dokumentär har prisats för sina fördjupande berättelser om vår samtidshistoria. För att berätta skeenden från början till slut med en blandning av folkbildning och spänning. Det är kanalens flaggskepp och det är knappast en överdrift att säga att programmen kommit att bli historisk lärobok för både vuxna och barn.

I den nu avpublicerade P3 dokumentären “Mordet på Kevin” är det polisens historia som berättas. Det är dom två bröderna, fem och sju år gamla, som får bära skulden för Kevins död. En skuldfråga, som ju DN och SVT nu satt i nytt ljus.

Alla historier passar inte mallen för P3 Dokumentär. Berättelserna ska ha ett färdigt slut, några frågetecken ska efter lyssning inte finnas kvar.

Så nu då, med facit i hand, var det verkligen rätt beslut att göra och sända dokumentären “Mordet på Kevin”? En dokumentär där två pojkar än en gång pekades ut som skyldiga till fyraårige Kevins död.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".