TV-huset SVT
SVT har lagt driften av mejlsystemet på extern aktör. Foto: Claudio Bresciani/TT

Public service-cheferna reagerar på Mediernas avslöjande

Hanna Stjärne, SVT: "Jag är vaksam"
8:05 min

I förra veckans program kunde vi berätta om att politikerna i public service-kommittén kommit överens om att skrota licenssystemet. Hör Sveriges Radios VD Cilla Benkö och SVT:s VD Hanna Stjärne.

Enligt politikernas förslag ska pengarna istället in via skattsedeln. Nyheten har i veckan mött många, och blandade reaktioner i Mediesverige. Vi stämde träff med Hanna Stjärne, VD för SVT och Cilla Benkö VD för Sveriges Radio för att höra hur dom reagerar på Mediernas nyhet. 

I förra veckans Medierna kunde vi ju avslöja att Socialdemokraterna svängt och att det därmed fanns en stabil majoritet i kommittén för förslaget att skrota licensen. I veckan får vi också veta från flera håll att det finns en fullständig enighet i kommittén kring huvudlinjen i det kommande finansieringsförslaget. Det vill säga alla åtta partiers representanter står i nuläget bakom.

Kommitténs förhoppning är att delbetänkandet ska kunna läggas fram i mitten av oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".