Bangladesh monsun
1 av 2
Sammanlagt har över 40 miljoner människor drabbats av monsunen i sydasien. Här kvinna i Bangladesh. Foto: Pavel Rahman
Bombay monsun
2 av 2
I Indiens finansiella huvudstad Bombay miste många människor livet efter att monsunen drog in. Foto: Rajanish Kakade

Monsunen i Sydasien dränkt i Harvey-rapportering, Turkiet fortsätter jaga journalister, Ekot efter skandaltweeten om Ulf Kristersson

• I Sydasien har över 40 miljoner drabbats av de svåra översvämningarna, städer har lamslagits och tusentals dött. Men i medierna är det vattenmassorna och de drabbade människorna i Texas som dominerat fullständigt. Vi har jämfört utrymme och pratar med redaktioner om varför balansen är så skev.

• Reportage från Turkiet där journalister fängslas och oppositionella medier tystas. Vi berättar om den senaste utvecklingen, vad som händer i den uppmärksammade rättegången mot journalister på tidningen Cumhuriyet och undersöker vad som händer i fallet med den svensk-turkiske journalisten Hamza Yalcin.

• Ekot har fått hård kritik, från olika håll, för sin publicering om Ulf Kristersson. Vi återvänder till frågan och pratar med Ekots ansvarige utgivare.

Läs mer om veckans program här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".