Inger Ramqvist blir intervjuad 1978/1979 av en nyhetsreporter om Aftonbladets kvinnoredaktion som kom till efter Dokumentet släppts.
En nyhetsreporter intervjuar Inger Ramqvist om Aftonbladets Kvinnoredaktion, som kom till efter att Dokumentet släppts. Foto: SVT arkiv

Pressetiken utmanas efter metoo, kvinnorna som gjorde uppror på Aftonbladet -78 och kritiserad vikingavetenskap fick vingar

Expressen först ut att namnpublicera Aftonbladet-profilen, varför då? Och hur fungerar egentligen de pressetiska principerna i ett läge där "alla" redan vet allt? 

Hör kvinnorna som gjorde uppror mot sexism, sextrakasserier och gubbsjuka på Aftonbladet 1978. Ett uppror i bokform som också kom att förändra journalistiken.

Hårt kritiserad forskarteori om forntida tyg blev vikinganyhet som fick vingar. Hur gick det till när vikinganyheten spreds från Uppland till världen?

Läs mer om programmet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista