ETC Ehrenberg
ETC:s ägare Johan Ehrenberg. Foto: JESSICA GOW / TT

ETC lägger ner 15 lokala titlar

ETC lägger ner 15 av sina lokala papperstidningar vid årsskiftet. Anledningen är att upplagorna inte når upp till gränsen för presstöd som ligger på 1500 prenumeranter.

ETC har efter kontakter under året med Tidningsstatistik själva valt att avbryta upplagerevisionen och fullföljer därmed inte sin ansökan om presstöd för de aktuella tidningarna. 

En del av titlarna som nu läggs ner startades så sent som förra året. Nu meddelar koncernen att man istället ska satsa digitalt och på sina nationella titlar.

Johan Ehrenberg, ägare av ETC, vill inte svara på frågor om ytterligare detaljer med hänvisning till att fackliga förhandlingar pågår.

“Jag förstår att du vill veta mer. Men jag tänker inte göra en Bosse Ringholm.”, skriver Ehrenberg i ett mejl till oss på Medierna.

Flera av de ETC-ägda tidningar som nu ska läggas ner ökade sin upplaga 2016 jämfört med året innan – dock utgjordes ökningen till stor del av abonnemang med rabatterat pris – något som det också finns regler kring i Myndigheten för press, radio och tv:s föreskrifter.

Till exempel hade ETC Örebro inga fullt betalda abonnemang förra året – mer än en tredjedel av upplagan utgjordes av rabatter på mellan 25 och 50 procenten, enligt siffrorna från TS mediefakta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".