Fjärde raka förlusten för JIK

Jönköpings Innebandyklubb har det tungt. Det är inte bara ekonomin som skapar bekymmer, det gör också spelet. Streckmatchen mot Balrog slutade med ny förlust, 4-7, efter att Balrog gjort fyra mål i sista perioden.

- Vi gör en alldeles för dålig match och förlorar mot ett lag som vi ska slå. Vi kollapsade i den tredje perioden. Vi slarvar för mycket och det håller inte på den här nivån, sade Daniel Calebsson.

Det var viktiga poäng som stod på spel dessutom. Balrog var efter JIK i tabellen, men nu bytte lagen plats. Balrog är på den åttonde och sista slutspelsplatsen, medan JIK halkade ner till tionde plats.

Framförallt brister det försvarsmässigt. 0-8 mot Dalen, 4-9 mot Storvreta och idag 4-7 mot Balrog. Det är dom senaste matcherna och säger en del om problemen.

- Vi har tappat många defensiva backar och vår målvakt (Domeij) till den här säsongen, men vi borde kunna spela försvar ändå med det laget vi har, sade Calebsson.

Matchen avgjordes på mindre än en minut i den tredje perioden. 3-3 blev till 3-5 och när skott från egen planhalva går in i mål är det svårt att vinna matcher.

Anton Lindkvist var olycklig i målet, men räddade laget i den andra perioden däremot. Efter 3-6 byttes han ut mot Jussi Heikkinen.

JIK-Balrog 4-7 (2-1, 1-2, 1-4)
JIK: Mattias Forsberg, Daniel Calebsson, Kristoffer Asp och David Gillek.
Balrog: Oskar Fagerlund 3, Sam Jonsson, Mikael Jakobsson, Daniel Dalbjer och Henrik Talme.

Skott: 23-34 (9-9, 5-12, 9-13)
Publik: 325

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".