Äntligen seger för Brahe

Brahes damer har i eftermiddag på hemmaplan besegrat Umeå Comets med klara 74-59. Detta trots ett underläge med åtta poäng en bit in i andra perioden.

Brahe kom till match med två raka förluster i basketligan och hade inte råd att åka på ytterligare förlust rent mentalt. Brahe inledde starkt och hade 5-0 ett tag på gästerna. Men Umeå kom in i matchen och kunde gå till periodvila med fem poängs ledning. I den andra perioden var hemmalaget illa ute ett tag när Umeå ledde med åtta poäng. Brahe tog sig dock samman och fick igång rörelsen i spelet samtidigt som returmottagning och trepoängskasten gick in i motståndarkorgen. I halvtid hade Brahe vänt underläget till ledning med sex poäng. I den tredje och fjärde perioden kunde Brahe bara bevaka och utöka sin ledning till seger.

-Jätteviktig match och jätteviktig seger, det var skönt att vi vann,nu har vi chans att att komma till slutspel, säger Brahes duktige Jenny Rylander i en kommentar.

Brahe Basket-Umeå Comets 74-59

Poäng Brahe: Tiffany Roberson 19, Monica Leaque 13, Jenny Rylander 11, Hanna Sandberg, Carina Larsson och Anna-Laura Rivero 9, Therese Carlsson 4