Ny förlust när JIK brände

1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7. Sjunde raka förlusten för Jönköpings Innebandyklubb kom på måndagskvällen.

Trots hemmaplan lyckades inte Jönköping bryta sin negativa trend, laget försökte men visade brist på tålamod och effektivitet när Helsingborg vann med 2-6.

- Det känns tungt givetvis. Det här var en match som vi hade räknat med att vinna, men vi bränner alldeles för mycket konstaterar JIK:s back Kristoffer Asp.

Skotten ven kring mycket duktige Helsingborgsmålvakten Mattias Andersson, JIK sköt friskt - trots att de flesta skotten gick utanför motade han bort 23 skott. Bara två gånger fick han kapitulera.

Ett bevis på bra målvaktsspel givetvis, men lika mycket ett bevis på att JIK saknade kylan och effektiviteten i avsluten. Kanske beroende på avsaknaden av självförtroende.

- Man får inte bättre självförtroende av att förlora sju matcher i rad, så det är möjligt att det har en liten inverkan säger Asp.

Nu krävs något stort för att vända JIK:s negativa trend, för att de ska nå sitt mål som är slutspel. Kanske kan de spelare som är på väg in skapa något. Klara är Fredrick Danielsson och tjecken Martin Richter. Viktor Andersson ansluter troligen. Däremot blev det innan matchen klart att även Henrik Stjernberg lämnar klubben. Redan tidigare har Jakob Olofsson och Patrik Nilsson lämnat en klubb i gungning.

Jönköpings IK - FC Helsingborg 2-6 (1-1, 0-2, 1-3)
Mål JIK: Daniel Calebsson, Mathias Forsberg.
Mål FCH: Magnus Anderberg 2, Magnus Hallbäck 2, Marcus Gullstrand, Henrik Brendheden.
Utv JIK: 4x2 FCH: 2x2
Skott: JIK: 25 FCH: 22

Publik: 287