HV utan glans vann het toppmatch

Med ett mål i varje period avgjorde HV71 toppmötet mot MoDo.

3-0 var rättvist i en match som HV vann utan att glänsa. Spelarna visade heta känslor trots att spelet var ganska ljummet.

Tvåan HV mot trean MoDo. Det börjar närma sig slutspel, och det är viktigt för lagen att komma så högt som möjligt i serien.

Det märktes inte att det var ett toppmöte, inget av lagen gjorde någon riktigt vass insats. MoDo var bleka i anfallsspelet.

HV hade inte heller någon riktig fart i spelet. Men ett mål i varje period räckte för att vinna den här matchen.

-Det var ett steg åt rätt håll ändå. Jag är mest nöjd med offerviljan, vi gjorde ett bra jobb utan puck, sade HV-tränaren Pär Mårts.

Efter halva matchen utbröt ett av säsongens första slagsmål i Kinnarps Arena. HV är seriens mest utvisade lag, men några större fighter har det inte varit hittills.

HV:s Lance Ward och Pat Kavanagh gjorde upp med MoDo:s Zdenek Blatny och Robert Döme.

-Bra att det blev lite känslor, på det sättet var det en rolig match, sade Pär Mårts.

Domare Christer Lärking visade ut samtliga på två minuter utom Lance Ward som fick 5 minuter plus matchstraff.

Ward spelar ofta långt över gränsen, men lika ofta blir han utvisad på grund av sitt dåliga rykte. Denna gång var det svårt att se vad Ward gjorde för att förtjäna matchstraff.

-Visst straffas Lance extra hårt för att domarna vet vem han är. Men det måste han också tänka på så att han undviker de situationerna. Och jag tycker faktiskt att han sköter sig bra på det sättet även om det blir många minuter, sade Pär Mårts.

Med 27 utvisningsminuter i denna match är Ward nu uppe i 211 minuter, bara två minuter från Emil Kåbergs elitserierekord.

-Lärking gjorde en ganska bra match ändå. Han dömde lika för båda lagen och dessutom är han kommunikativ på ett bra sätt, sade Mårts.

Erik Ersberg fortsätter att spela stabilt i HV-målet, nollan var den fjärde för säsongen. Övriga som förtjänar plus i HV är Jari Kauppila, Pat Kavanagh och Mattias Remstam.

HV 71-Modo 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Första perioden:
1-0 (10.48) Pat Kavanagh (Jari Kauppila, Lance Ward).

Andra perioden:
2-0 (9.34) Andreas Jämtin (Per Gustafsson, Jaroslav Balastik).

Tredje perioden:
3-0 (18.32) Johan Davidsson (Mattias Remstam) mål i tom kasse.

Skott: 37-24 (16-9, 11-10, 10-5).

Utv, HV 71: 9x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Modo: 8x2, 1x10.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 7 038.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista