JIK missade chansen att gå ikapp Balrog

Det blev två poäng för Balrog och bara en för Jönköping när lagen möttes i Botkyrkahallen. Balrog vann med 5-4 efter förlängning och befäste sin slutspelsplats. JIK är nu tre poäng efter med tre omgångar kvar.

Med tanke på att JIK har topplagen Warberg, Pixbo och AIK kvar att möta är det enkelt att räkna ut att slutspelsdrömmarna riskerar att bli just bara drömmar.

Balrog fick matchen dit man ville. JIK fick mestadels jaga i underläge. Balrog försvarade sig och satsade på kontringar.

Efter första perioden var det 2-1 och när Balrog gjorde 3-1 i början av andra perioden blev motlutet brant för JIK. JIK gick dock ikapp och i början av tredje perioden var ställningen 3-3, innan det var dags för Balrog att på nytt ta ledningen med 4-3.

JIK pressade på mot slutet och fick också en kvittering till 4-4. JIK gick för ett segermål, men matchen gick till förlängning och där avgjorde Balrog med att göra 5-4.

Balrog-Jönköping 5-4 sd (2-1, 1-1, 1-2, 1-0)
JIK: Andreas Elf, Mattias Forsberg, David Gillek, Karl-Johan Nilsson.
Publik: 577

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista