HV71 kom igen - slutspelsform i sikte?

Mötet mellan Brynäs och HV 71 var matchen mellan två lag som letar efter slutspelsformen. Att döma av måndagens match i Gävle tycks HV 71 vara på rätt väg medan Brynäs har en del att fundera över. HV vann rättvist på bortais med 3-1.

HV-tränaren Göran ”Flygis” Sjöberg var nöjd. Hans lag hade en del att bevisa efter pinsamma 2-8 hemma mot Frölunda senast.

- Jag tycker det här var en revansch från alla i laget. Vi jobbade hårdare än på länge, sammanfattade han.

Men det var Brynäs som tog ledningen i powerplay i den första perioden. Nicklas Bäckström hittade rätt, snyggt framspelad av Mikael Lind.

Det blev många utvisningar den vilket delvis ryckte sönder matchen. HV tillbringade minst tid i utvisningsbåset av de två lagen, det lönade sig.

Johan Davidsson kvitterade till 1-1 i spel fem mot fyra i den första perioden och med ett dragskott från blå sköt Johan Åkerman 2-1 för HV halvvägs in i slutperioden, också det i numerärt överläge.

När Brynäs blottade sig bakåt i jakten på en kvittering kontrade HV och Mattias Remstam gjorde matchavgörande 3-1 med två och en halv minuter kvar.

- Vi spelade stabilt och mer försiktigt än vi brukar. Brynäs tilläts bara skapa fyra farliga avslut, den siffran brukar normalt vara tvåsiffrig, konstaterade Göran Sjöberg som skötte coachandet när Pär Mårts låg kvar krasslig på hotellet.

Brynäs-HV 71 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

Första perioden:
1-0 (11.08) Nicklas Bäckström (Mikael Lind, Björn Danielsson) spel fem mot fyra
1-1 (16.07) Johan Davidsson (Pasi Puistola) spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
1-2 (8.22) Johan Åkerman (Pasi Puistola, Jukka Vuotilainen) spel fem mot fyra
1-3 (17.38) Mattias Remstam (Pat Kavanagh, Andreas Falk).

Skott: 17-27 (5-11, 3-7, 9-9).
Utv, Brynäs: 9x2. HV 71: 6x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 5 850.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista