Jönköping är ingen idrottstad...

2008-05-06: Nej, publikmässigt är inte Jönköping någon lätt kommun att bedriva elitidrott i. Undantaget är förstås HV71, men många andra klubbar har svårt att locka publik. Trots perfekt väder och bara den andra omgången i Superettan kom endast 1579 åskådare till Stadsparksvallen igår.

- Vi har väl inte direkt rosat marknaden, men det här är för dåligt. Mer än 1500 borde vi kunna få, tyckte Erik Skördåker.

* * *

Det har varit väl mycket fokus på det som inte fungerat i spelet och igår ville både spelare och ledare istället se positivt på 0-0-matchen.

Försvarsspelet igår var klockrent. Falkenbergs sylvasse spjutspets Joel Johansson och framspelaren Ricardo Penella kom ingenstans.

Christer Persson läste av passningarna och då spelade det ingen roll hur snabb Joel än var. Och när Falkenberg började slå bollar på höjden istället, var Erik Skördåker kung i luftrummet.

Kantspelet, som knappt existerat tidigare, lovade också gott.

* * *

Problemet finns som tidigare på innermittfältet. Vem ska ta kommandot där och styra och ställa? Igår var Andreas Ingel sjuk och Tomas Backman spelade centralt tillsammans med Fredrik Fendrich.

Backman, som jag själv tror kan vara nyckelspelaren i mitten, hade en nattsvart kväll och det var länge sen jag såg en så bedrövad spelare bli utbytt med kvarten kvar.

Backman kom helt fel in i matchen, slog bort ett par enkla pass, och forsatte så sen i de 75 minuter han fick vara på plan.

- Backman är inte i slag. Jag ser honom som en pådrivare och den som ska leda laget, men just nu är han down, sade Thomas Ek.

Och vem ska göra målen? Två mål framåt på fyra matcher är inget att skryta med och det är bara Kristen Vikmäe av forwards som har haft nätkänning.

* * *

Två poäng av tolv möjliga. Det är ingen bra start, men ingen katastrof. J-Södra har i alla fall inte förlorat mot lagen som tippas tillhöra den nedre halvan och allt tyder på att serien kommer att bli oerhört jämn.

- Poängmässigt är det naturligvis inte bra. Vi hade hoppats på mer än två poäng mot Degerfors och Falkenberg. Fast på bortaplan mot Åtvidaberg och Mjällby så är det fler lag än vi som kommer att tappa poäng, sade Christer Persson.