Presskonferens med tränarna Michael Borgqvist (Assyriska) och Thomas Ek (J-Södra). Foto: Henrik Gustavsson.

"Halva laget kunde blivit utvisat"

2008-05-22: Inte helt oväntat kom presskonferensen efter J-Södra och Assyriska att handla om Emil Backlunds utvisning. Utvisningen var korrekt, men med den bedömningen kunde det blivit många fler utvisningar. Det var båda tränarna överens om.

- Herregud, en varning redan efter sju minuter och sedan var det många sådana situationer. Det var lite tufft med utvisningen. Med den nivån skulle både vi och Jönköping fått halva laget utvisat, sade Assyriskas tränare Michael Borgqvist.

Enligt regelboken gjorde ändå domaren Mattias Nyman från Kungsbacka rätt.

- Utvisningen på Backlund var klar. Men deras Göran Marklund skulle fått sin andra varning i andra halvlek när han drog omkull Tomas Backman. Vi hade chans till en omställning och det ska domaren beivra extra hårt, tyckte Thomas Ek.

- Det var nog fler bud på varning på Marklund, tyckte Borgqvist som bytte ut sin lagkapten redan efter 73 minuter för säkerhets skull.

Tätt bakåt - Nadj briljerade

J-Södra har haft en tuff start på säsongen, poängen har uteblivit och framåt har det bara blivit tre mål gjorda. Då är det lätt att glömma att försvarsspelet är riktigt bra, bara tre insläppte mål efter premiären på fem matcher.

Och Ek har hittat en förstemålvakt i Nadj, som var lysande.

- Det här var en heroisk insats! Vi spelade taktiskt och jag tycker att vi redan i slutet av den första halvleken fick ned tempot. Det var det vi pratade om i halvtid plus att vi skulle satsa väldigt på fasta situationer. I andra halvlek är det ju vi som står för målchanserna, sade Ek.

Assyriska hade ett klart grepp om händelserna, framförallt innan utvisningen och strax efteråt innan J-Södra hittade rätt i positionerna.

- Jag är mycket nöjd med vår första halvlek. Vi sade inför andra halvlek att vi skulle behålla tålamodet och inte gå ned i tempo. Men vi hamnade i fällan delvis, blev omständiga, spelade för mycket centralt och skapade bara någon halvchans, tyckte Borgqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".