Femte oavgjorda för J-Södra

2008-05-28: J-Södra har blivit Superettans krysslag. 0-0 borta mot Häcken var lagets femte oavgjorda på sju matcher och ännu är nollan i segerkolumnen intakt.

- Det var skönt med en pinne, men vi kan inte bara fortsätta att spela oavgjort. Vi längtar efter en seger, men vi har haft tuffa matcher hittills, sade Tomas Backman efter matchen igår.

J-Södra har nu mött alla topplag utom Örgryte. Sex av sju matcher har varit mot lag på den övre halvan. Så det är kanske inte så konstigt att poängskörden varit skral, 5 poäng och en placering trea från slutet.

* * *

Tre mål framåt är dock inte bra och forwards som Johan Fäger, Tommy Thelin och Michel Kamhie har ännu inte gjort något mål. Bara sex insläppta är bra däremot, samtidigt som övriga bottenlag släppt in dubbelt så många mål. Eller till och med tre gånger så många (Enköping).

Det här kan vara en indikation på att det finns poäng att hämta i juni. Det är sju matcher kvar till sommaruppehållet i juli och då ser motståndet överkomligare ut. Det börjar med Qviding hemma på lördag. Sen följer:

4 juni: Enköping-J-Södra
9 juni: J-Södra-BP
16 juni: Väsby-J-Södra
23 juni: J-Södra-Sirius
30 juni: J-Södra-Ängelholm
5 juli: Limhamn/Bunkeflo-J-Södra

Det är många viktiga poäng som står på spel och som kommer att avgöra vilken tabellplacering det blir till sist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista