Pressat J-Södra vann

Det var nästan som vid en stor final. Det gällde så ofantligt mycket för J-Södra. Det var nu eller aldrig som gällde och det blev också tre poäng mot Qviding. Det var tre poäng som var ett måste, om nu J-Södra ska kunna lämna det värsta bottenträsket.

Spelet var inte bra, speciellt inte i första halvleken. Det var krampaktigt och spelare som fick bollen i bra lägen på offensiv planhalva hade en förmåga att bli paralyserade. Inga löpningar, inga bollar i djupled mot forwards. Det var ju det som J-Södra skulle uttnyttja, den ganska trögfotade Qviding-backlinjen.

Inte konstigt att det inte händer något framåt, om man slutar löpa och spela den sista tredjedelen av planen. Noll skott på mål, inte ens en felträff inifrån straffområdet. Där var aldrig J-Södra, med undantag för fasta situationer.

* * *

Ändå lyckas man vinna detta. Alexander Nadj gjorde ju några avgörande räddningar i andra halvlek, men J-Södra lyckades med det man inte gjort tidigare i den andra halvleken. Göra mål.

Andreas Nilssons frispark var ett vackert mål.

Men framförallt blev bytena lyckade. Johan Karlefjärd kanske spelade till sig en fast plats på högerkanten denna kväll, för han gjorde det ingen vågat i första halvlek och knappt under hela säsongen. Ta löpningar och lösa upp ett spel som gått i stå.

Karlefjärd var inblandad i 2-1 just efter en rusch på sin kant. Tänk om fler vågade!

Tommy Thelin och Johan Fäger kändes samspelta och tänk om mittfältarna någon gång vågar rulla bollen framåt mellan mittbackarna, istället för bara i sidled.

Löpningarna togs, men varken Fredrik Fendrich eller Tomas Backman vågar slå dessa precisa pass.

* * *

Tomas Backman är avstängd nästa match och just nu har J-Södra bara två innermittfältare.

Thomas Ek vill inte ändra i backlinjen och flytta fram Christer Persson ett steg.

Aram Ibrahim spelade en match i veckan efter skadeproblem och ligger närmast att ersätta Backman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista